28 Квітня, 2025
Чому здуваються банки із консервацією. Головні помилки, яких багато хто припускає

Чому здуваються банки із консервацією. Головні помилки, яких багато хто припускає

Більшість господинь починають розчаровуватися, коли всі витрачені сили на заготівлі йдуть на смарку. Це стосується здування банок. Причин такого явища може бути дуже багато, тому варто дотримуватись правил приготування консервації.

Здуття відбувається через наявність бактерій у ємності.

Розсіл у банки має бути налитий до країв, щоб кришка щільно прилягала, і не залишилося місця для розмноження бактерій.

Потрібно суворо дотримуватись рецептури.

Не використовуйте дрібну сіль для приготування консервації.

Добре мийте тару та плоди.

Використовуйте лише свіжі інгредієнти.

Не можна ставити стерильні банки на грязну тканину.

Додайте оцет після закипання розсолу і відразу вимикайте його. При високих температурах оцет втрачає властивості.

Намагайтеся використовувати нові кришки. Усередині кришок є лак, який може злазити, такі кришки використовувати повторно не можна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *