Якщо ви помітили, що квашена капуста потемніла, дегустувати її не варто: закуска однозначно зіпсована. Однак варто з’ясувати, чому овоч зіпсувався.
Завдяки цьому наступного разу можна уникнути неприємностей.
Які помилки під час приготування квашеної капусти варто уникати?
Вибір солі
Цей компонент є вкрай важливим, тому варто дотримуватись деяких простих правил. Зокрема, сіль не повинна бути морською, йодованою або з пряними добавками – ці варіанти краще залишити для інших страв.
Для приготування закуски підходить звичайна сіль грубого помелу.
Температурний режим
Пам’ятайте, що для капусти оптимальна температура становить близько 20 градусів, тому варто знайти прохолодне місце в будинку, яке могло б відповідати даному правилу.
Мінімальний показник не повинен опускатись нижче 17 градусів. Також у кімнаті не повинно бути тепліше за 24 градуси.
Місткість
Ідеальним варіантом для приготування є звичайна скляна банка відповідного обсягу. У такому посуді капуста готується без особливих проблем.
Якщо ви вибираєте емальований посуд, то переконайтеся у відсутності сколів та тріщин.
Ємності із алюмінію категорично не підходять для квашеної капусти