Сьогодні ми Розповімо про тонкощі запікання котлет
Котлети, запечені в духовці, мають свій особливий смак і виходять навіть більш соковитими й м’якими, ніж на пательні.
Приготувавши їх за нашим рецептом, ти назавжди забудеш про інші варіанти приготування.
Як приготувати котлети в духовці
Приготовлені в духовці котлети оцінять ті, хто дотримується дієти, адже олія для смаження не знадобиться. Ще один плюс: за один раз на деко можна викласти велику партію котлет (15-20 штук), її вистачить на всю сім’ю. Ну і, звичайно, в духовці можна запекти дуже м’які, ніжні котлети з соусом.
Інгредієнти:
- 200 г яловичини
- 300 г свинини
- 1 цибулина
- 2 невеликих картоплини
- 2 яйця
- 3 зубчики часнику
- 0,5 ст. молока
- 3 скибочки білого хліба
- зелень за смаком
- сіль і перець за смаком
- 200 мл нежирної сметани для соусу (за бажанням)
Приготування:
1. Наріж невеликими шматками, а потім пропусти через м’ясорубку м’ясо і цибулю.
2. Натри картоплю на дрібній тертці (вона зробить котлети більш соковитими).
3. Додай до фаршу картоплюя, яйце, подрібнений часник, посоли та поперчити. Перемішай.
4. Залий хліб молоком і перетвори в кашку за допомогою блендера.
5. Додай в фарш хлібну кашку і подрібнену зелень. Якщо він вийшов рідкуватим, додай трохи борошна або манки.
6. Багато людей роблять по відпрацьованій схемі: змішав масу, наліпив котлет, розігрів олію – і вперед: тут же починають смажити ці котлети! Але для кращого результату дай фаршу хоча б годину настоятися в холодильнику. Тоді він стане більш однорідним, буде добре ліпитися, тримати форму, краще просочиться смаком спецій.
7. Розігрій духовку до 180 градусів. Застели пергаментним папером, змащену олією, або фольгою (тоді блюдо буде готово на 5 хвилин раніше)
8. Намочи руки та сформуй котлети. Якщо часу в обріз, без цього теж можна обійтися.
9. Виклади сформовані котлети на підготовлений лист. Запікати 30-40 хвилин не перевертаючи.
10. Щоб зробити котлети ще більш м’якими та соковитими, можна приготувати соус або підливу. Варіантів є маса. Ми пропонуємо соус на основі сметани.
Змішай стакан нежирної сметани й дрібно порубаний часник, додай трохи води. Цей соус потрібно влити в деко за 5-10 хвилин до готовності котлет
11. Ось і все, соковиті котлети, запечені в духовці, готові. Смачного!
Порада редакції:
Уникнути сухості фаршу допоможе додавання 1-2 ложок жирних вершків або збитого сирого яйця. Ще один секрет соковитих котлет – додати в кожний шматочок вершкового масла або колотого льоду. При термічній обробці вони будуть танути, і котлети ніколи не вийдуть сухими й жорсткими.
Приготування страви відніме у тебе не більше ніж годину, але більшу частину цього часу (40 хвилин) ти будеш абсолютно вільна, всю роботу зробить духовка. За калорійністю (без соусу) на 100 грамів виходить близько 200-250 ккал, що на 50% менше, ніж у випадку зі смаженими котлетами (290-300 ккал).
Якщо вам сподобався рецепт котлет в духовці, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.
Джерело: otozh.com.ua