Лавровий лист – незамінна спеція, яку активно додають у соуси, маринади, бульйони тощо. Цінується такий продукт через неповторний аромат.
Крім цього, лавровий лист має масу корисних властивостей, наприклад, дає антибактеріальний та антисептичний ефект.
При цьому треба знати, коли і як правильно додавати його до супу. Тут є нюанси, пов’язані з процесом варіння.
Як відзначають досвідчені кулінари, попередньо листя можна трохи потерти, щоб ефірні олії краще виділялися і давали яскравіший аромат стравам.
Також потрібно враховувати, що ефірні олії у листі містять гіркоту та дубильні речовини.
Тому спецію можна додавати лише за 5 хвилин до готовності перших страв.
Якщо йдеться про приготування другого, додається лавровий лист за 10 хвилин. Потім його потрібно дістати, а інакше може з’явитися гіркота, яка зіпсує страву.
Джерело