11 Вересня, 2024
Чому німці не ополіскують посуд від мийного засобу: річ зовсім не в ощадливості Screenshot

Чому німці не ополіскують посуд від мийного засобу: річ зовсім не в ощадливості

На перший погляд може здатися, що німці просто заощаджують на воді. Насправді це зовсім не так.

У німецьких сім’ях не заведено ополіскувати посуд після миття. Це один зі способів не витрачати воду даремно. Звісно, ми багато чули про педантичність німців. У цій країні надзвичайно поважають закони і намагаються дотримуватися чистоти скрізь.  tsn.ua

Як відомо, в неділю в Німеччині життя практично зупиняється. Більша частина магазинів не працююють, а відвідувачів можна зустріти лише в ресторанах і кафе. Вся річ у чинному законодавстві, згідно з яким не можна шуміти цього дня тижня, але поїсти німці люблять. При цьому неабищо, а зовсім не дієтичну їжу, як-от ковбаси чи пироги. Після щільного обіду або вечері часто посуд миється одразу. І саме тут криється цікава особливість

Щоб заощадити воду, німці вставляють у раковину спеціальну заглушку, а потім набирають рідину приблизно на дві третини. Туди завантажують весь посуд, додають невелику кількість мийного засобу і миють всю цю купу посуду лише в цій воді.

Після завершення миття посуд знову ополіскується в тій самій воді, а потім ставиться сушитися. Завдяки тому, що німці додають зовсім мало мийного засобу, після сушіння тарілки та інші предмети посуду можна просто протерти рушником.

Насправді такі звички в Німеччині сформувалися через економію та особливості культури. І річ зовсім не в бажанні заощадити саме на грошах. Тут дуже поважають навколишнє середовище, а любов до природних ресурсів прищеплюють ще від дитинства.

Тому німці й намагаються поєднувати приємне з корисним – можна економити на такому цінному ресурсі, як вода, та ще й відкладати кошти, заощаджені на ополіскуванні та комунальних платежах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *