Всім привіт. Сьогодні готую фаршировану картоплю, запечену в духовці. Це дуже смачний та оригінальний варіант картоплі, яка цілком може підійти не тільки для повсякденної їжі, а й на святковий стіл.
Готується страва нескладно. Для начинки можна брати курку, гриби, фарш, бекон чи шинку.
Ось що нам знадобиться:
картопля (велика, бажано молода) – 4 шт.
цибуля – 1 шт.
шинка, ковбаса, карбонат – 300 г.
сир – 150-200 г.
сметана – 2 ст.л.
часник – 2 зубчики
сіль, перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування страви:
Для початку добре миємо і обсушуємо картоплю. Далі кожну картоплю розрізаємо навпіл. Змащуємо лист олією і викладаємо туди наші половинки.
Відправляємо запікатись у розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин. Перевірити готовність картоплі можна зубочисткою. За бажання можна відварити в мундирі.
Поки запікається картопля, приготуємо начинку. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
Поки цибуля обсмажується ріжем кубиком шинку, карбонат чи ковбасу. Підійде абсолютно все. Так само можна взяти курку чи печериці.
Відправляємо в сковорідку до цибулі карбонат і трохи обсмажуємо. Потім пропускаємо через прес часник, солимо, перчимо, додаємо дві столові ложки сметани і все разом тушкуємо близько 1 хвилини.
Все начинка готова. Картопля тим часом приготувалася. Тепер вирізаємо серцевину і акуратно виймаємо чайною ложкою м’якуш, щоб вийшов човник.
Багато зрізати не потрібно, залишаємо близько 1 сантиметра з усіх боків. Вирізану картоплю розминаємо вилкою або товкачем і відправляємо туди нашу ковбасну начинку і все перемішуємо.
Пробуємо на смак і при потребі додаємо сіль, перець. Залишилося заповнити наші човники начинкою і викласти на змащений лист.
Натираємо сир на тертці та викладаємо його на кожну половинку картоплі. Відправляємо у розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин.
Ну от і все, запечена фарширована картопля готова. Дуже ситна та ароматна страва.
Начинка сюди підійде абсолютно будь-яка – фарш, гриби чи курка, у будь-якому випадку буде дуже смачно. Усім приємного апетиту до нових зустрічей