Один із найшвидших і найпростіших рецептів класичної шарлотки. Тут все робиться дуже легко, заздалегідь увімкніть духовку і вже через 1 годину, ви снідатимете ідеальною здобою з яблучною начинкою
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 4 шт.;
- цукор, 1 склянка;
- борошно, 1 склянка;
- яблука кислі, 4 шт.;
- лимонний сік;
- кориця та цукрова пудра за бажанням.
Процес приготування
Яйця з’єднуємо з цукром і збиваємо міксером до густої та стійкої маси. Цей процес займе від 7 до 10 хвилин, все залежить від потужності вашої техніки.
Борошно просіюємо і всипаємо в масу, збиваємо ще кілька хвилин міксером, щоб отримати пишне і повітряне тісто.
Яблука краще вибирайте кислі, щоб шарлотка мала збалансований смак солодкого і кислого.
Очищаємо їх від шкірки і ріжемо шматочками, видаляємо серцевину.
Збризкуємо яблучні шматочки лимонним соком
Форму для запікання змащуємо вершковим маслом або застеляємо пергаментом, посипаємо цукром.
Викладаємо шар яблук та за бажанням, обсипаємо ще цукром, корицею. Заливаємо рівномірно тістом.
Випікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин
Виймаємо шарлотку з форми та остуджуємо, посипаємо цукровою пудрою та подаємо.
Найпростіше бісквітне тісто без розпушувача та соди просто тане в роті, а м’яка, медова, яблучна начинка наповнює ароматом весь будинок.