Шашличні котлетки виходять незвичайними і дуже смачними. Їх із задоволенням їдять навіть найвибагливіші гурмани. Котлетки прості в приготуванні і відмінно поєднуються з будь-яким гарніром
Необхідні продукти
- 3 скибочки хліба
- 1,5 кілограма свинини
- 1 пакет спецій для шашлику
- 3 цибулини
- 2 курячих яйця
- 2 чайні ложки гірчиці
- 1 лимон
- 1 столова ложка крохмалю
- сіль, перець за смаком
- рослинна олія
- панірувальні сухарі
- часник і зелень за бажанням
Процес приготування котлет
Свинину нарізаємо невеликими шматочками. Солимо і перчимо до смаку, перекладаємо в глибоку миску.
Цибулю очищаємо, нарізаємо великими шматочками і перекладаємо в миску, злегка давимо і солимо за смаком.
Змішуємо цибулю з м’ясом і додаємо лимонний сік. Туди ж вбиваємо курячі яйця і додаємо приготовані спеції, гірчицю і хліб, попередньо замочений у воді. Все ретельно перемішуємо.
Миску накриваємо плівкою і залишаємо в такому вигляді на 1 годину.
Підготовлену масу перемелюємо на м’ясорубці. Точно також чинимо з приготовленою зеленню і часником.
У готовий фарш додаємо крохмаль і перемішуємо. Формуємо з нього котлетки, обвалюємо у панірувальних сухарях і обсмажуємо на сильному вогні до рум’яної скоринки.
Деко застеляємо пергаментним папером і перекладаємо підготовлені котлетки. Накриваємо їх фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 20-25 хвилин. Готові котлетки залишаємо на деці на кілька хвилин, а потім подаємо до столу.