Сьогодні я хотіла б розповісти вам про перевірений роками спосіб заготівлі щавлю на зиму. Більшість його просто заморожує та зберігає у морозилці, але мені такий варіант не до душі. Адже потім, у страві, щавель надто розварюється.
До того ж він займатиме місце в морозилці, а його, як на мене, краще віддати ягодам.
Я заготовляю щавель своїм способом: без оцту та солі. І стоїть він дуже довго, кришки не піднімаються, а все тому, що у щавлі міститься величезна кількість кислоти, а вона, у свою чергу, найсильніший консервант.
Тож для приготування нам будуть потрібні лише вода та щавель.
Попередньо нам потрібно простерилізувати маленькі баночки та кришки. Щавель, буквально кожен листочок, промиваємо. Викладаємо його на рушник чи серветки, щоб прибрати зайву воду.
Грубо нарізаємо щавель і складаємо щільно в банки. Окропом заливаємо щавель у банках і відразу закатуємо кришками. Перевертаємо вгору дном і після повного остигання, забираємо в прохолодне місце. Готуйте із задоволенням!