Цей ароматний, ніжний та неймовірно смачний медовий торт – незмінний атрибут мого Великодня. Щороку я готую його з особливою любов’ю, адже він завжди тішить рідних своїм медовим смаком і святковою атмосферою.
Інгредієнти:
Коржі:
Мед 250 г
Сода 1 ч. л.
Маргарин або вершкове масло 250 г
Яйця 6 шт.
Цукор 250 г
Борошно 1 кг.
Розпушувач 1 ч. л.
Крем:
Яйце 1 шт.
Цукор 300 г
Борошно 150 г
Молоко 1 л
Вершкове масло м’яке 180 г
Варене згущене молоко 200-250 г
Приготування:
Крем:
Змішую у каструлі з товстим дном яйце з цукром. Додаю борошно і частинами вливаю молоко, перемішую до однорідності. Ставлю на середній вогонь, постійно помішуючи, варю до загустіння маси. Перекладаю у миску, накриваю харчовою плівкою в контакт та залишаю охолоджуватись.
Коржі:
У каструлі з товстим дном розтоплюю мед, додаю соду і добре перемішую, поки мед не отримає бурштинового кольору і не утвориться піна. Забираю з вогню, додаю м’яке масло, перемішую до однорідності.
У мисці збиваю міксером 4-5 хвилин яйця з цукром до посвітління маси. Вливаю медову масу і перемішую вінчиком до однорідності. Просіюю борошно та розпушувач в декілька етапів, замішую тісто руками нас столі. Ділю тісто на 12 частин, формую кульки, накриваю харчовою плівкою.
З кульок розкачую пласти діаметром 35 см. Викладаю на деко застелене пергаментом і посипане борошном, проколюю виделкою кожен пласт. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів усі 12 коржів по 5-6 хвилин.
Тепер для крему в окремій мисці збиваю м’яке вершкове масло міксером до пишності. Додаю охолоджену заварну масу і збиваю міксером до однорідності. В кінці додаю варене згущене молоко і перемішую міксером.
Перемащую усі коржі кремом. Верх та боки торта також змащую.
Торт покриваю вареним згущеним молоком, малюю візерунки за бажанням, смачного