9 Вересня, 2025
Що додати до квашеної капусти для дзвінкого хрускоту: підказка всім поціновувачам цієї корисної смакоти.

Що додати до квашеної капусти для дзвінкого хрускоту: підказка всім поціновувачам цієї корисної смакоти.

Відомий спосіб консервування капусти – квашення.

Господині відзначають користь квашеної капусти. Це не тільки смачний, а й корисний продукт, що містить велику кількість вітаміну С.

Щоб правильно заквасити капусту, потрібно дотримуватися кількох базових правил.

Як квасити капусту
Ідеально підходить для квашення капуста осінніх та пізніх сортів із щільними качанами. Зверніть увагу, що чим біліше листя у капусти, тим більше в них цукру, який необхідний для бродіння.

Перед шаткуванням капусту мити не потрібно, видаляємо почорніле і брудне листя та розрізаємо на кілька частин, шаткуємо або нарізаємо.

Дно ємності застеляємо листям, поверх – шатковану капусту, утрамбуємо до появи соку. Зверху кладемо гніт і не забуваємо протикати капусту в кількох місцях дерев’яною паличкою, щоб виходив вуглекислий газ.

У капусту багато хто додає моркву, фрукти, ягоди та прянощі для щедрішого квашення і посилення смаку.

Лавровий лист, кмин, гострий перець, аніс зроблять капусту хрусткою, наситять корисними маслами та ферментами, покращать смак та аромат.

Також у капусту додають мед, волоські горіхи, сливи, гриби

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *