Багато хто з нас пам’ятає присмак тюфтельок, які готували в дитячих садочках та їдальнях. Моя свекруха колись працювала в радянській їдальні й поділилася смачним рецептом зі мною. Сьогодні я навчу й вас готувати ці смачні й соковиті тюфтельки!
за матеріалами Пошепки
Інгредієнти:
Для фаршу:
- цибуля — 1 штука.
- м’ясо свинини — 400 грамів.
- рис — 1 склянка.
- перець та сіль — за смаком.
- яйце — 1 штука.
Для соусу:
- сметана — 2 столові ложки.
- борошно — 4 столові ложки.
- помідори — 2 штуки.
- перець, сіль та цукор — за смаком.
Приготування:
Готуємо фарш:
- На блендері збийте на блендері та перекрутіть через м’ясорубку. Цибулю мілко подрібніть та додайте у фарш.
- Рис відварюємо до напівготовності та додаємо туди яйце, а також спеції за смаком.
- Ретельно все перемішуємо та отримуємо фарш.
Тепер займемося соусом:
- Збиваємо на блендері помідори та додаємо до них 2 столові ложки сметани, добре перемішуємо. Додаємо також перець, сіль, трішки цукру — все за смаком.
- Моркву натираємо на терці та пасеруємо на сковороді в рослинній олії, потім додаємо наш приготовлений соус й трішки води. Доводимо до кипіння.
Час зайнятися тюфтельками:
- Скручуємо кульки та паніруємо їх в борошні. Акуратно викладаємо в каструлю та заливаємо соусом. Готувати — 20 хвилин.
Спробуйте обов’язково приготувати за цим рецептом. Тюфтельки вийдуть соковитими та неймовірно смачними, ваші рідні точно будуть в захваті. Смачного!
А ви любите готувати тюфтельки?