Багато хто скаржаться, що нерідко після збирання врожаю не вдається зберегти часник, він дуже швидко сохне, чорніє та пропадає.
Є прості хитрощі, які дозволять не допустити прикрих помилок та зберегти врожай як цибулі, так і часнику.
Збір часнику
Не варто прибирати часник у сиру та дощову погоду, головки довго сохнутимуть і погано зберігатимуться.
Після викопування часнику потрібно уважно оглянути всі цибулини, а погані та уражені відбракувати.
З обрізанням стебла зволікати не варто, відразу його видаляємо. Стебла не дають просихати цибулиці і тримають вологу, також потрібно видалити один верхній шар лушпиння, щоб цибулини просихали швидше.
У цибулини між зубчиками накопичується волога, тому на пеньку стебла слід робити надрізи, щоб волога швидше випаровувалась.
Де зберігати часник
Краще місце для зберігання часнику альтанка або горище, або будь-який навіс, але щоб не було багато сонячного світла.
Цибуля
Відмінною ознакою готовності цибулі є пожовтіння пера.
Цибулю прибирають у ті самі терміни, як і часник – наприкінці липня чи на початку серпня. У цибулі відрізають стебла і поміщають на просушування в місце, добре провітрюється