18 Жовтня, 2024
Що потрібно зробити кожній жінці 17 жовтня, щоб отримати допомогу та підтримку святої ікони

Що потрібно зробити кожній жінці 17 жовтня, щоб отримати допомогу та підтримку святої ікони

17 жовтня християни вшановують ікону Пресвятої Богородиці «Визволителька», яка має давню і глибоку історію. Ікона зберігалася на Святій Горі Афон, де її отримав у дар від святого Феодули схимник. У 1889 році святиня була передана до Ново-Афонського Симоно-Кананітського монастиря, розташованого на Кавказі.

Під час першого вшанування цієї ікони, біля монастиря після шторму було знайдено багато риби, що вважалося чудом. Ікона здобула славу чудотворної, і за переказами, її молитви допомогли спартанцям звільнитися від навали сарани.

Цього ж дня також відзначається день ікони Божої Матері «До Різдва і після Різдва Діва». Ця святиня була подарована московським купцем Олексієм Григоровичем Мокеєвим Миколаївському Пешношському монастирю Московської єпархії у 1780 році. Олексій пожертвував весь свій статок після прийняття в монастир, а ікону повісили над вхідними дверима каплиці преподобного Мефодія

За переказами, ця ікона допомогла багатьом людям, які щиро молилися перед нею. Особливо відомим є випадок у 1848 році, коли святиня врятувала від холери багатьох, хто благав про зцілення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *