Кабачки – невід’ємний інгредієнт для безлічі страв, який також може виступати в ролі традиційного літнього подарунка не лише рідним та близьким, а й сусідам та навіть малознайомим людям.
Щоправда, щедрим дарувальником вдасться стати лише у тому випадку, якщо врожай кабачків не підкачає. Інформує Майстерня ідей.
А от якщо було помічено, що безліч зав’язей почали гнити, розраховувати на велику кількість овочів не варто. Для того, щоб вирішити подібну проблему, спочатку доведеться розібратися з причиною її появи.
Отже, один із найпоширеніших факторів – банальне перезволоження. Проведіть роботу над помилками та скоротіть частоту та об’єм поливів.
Крім цього, зрошуючи грядки з кабачками, варто уважно стежити, щоб вода лилася під корінь і не потрапляла на зав’язі.
Причина гниття також може ховатися у нестачі калію. В цьому випадку варто підживити кабачки золою. Можна просто висипати жменю золи під кущ і полити його.
Якщо виявлено нестачу бору, використовуйте розчин борної кислоти, для приготування якого знадобиться 2 г препарату на відро води. На одну рослину йде по 2 л такого препарату.
Нарешті, загнивання кабачків може бути пов’язане з нестачею йоду. У такій ситуації наповніть відро водою, додайте в нього 3 краплі йоду і полийте рослини