В наш час всіх хвилює правильне харчування. І це добре, адже їжа дуже впливає на наше здоров’я і самопочуття. Ми повинні бути впевнені, що продукти отримуємо з хорошого джерела.
Візьмемо, наприклад, яйця. Всі знають, що це хороший і корисний продукт. І все ж є велика різниця між «промисловими» яйцями, придбаними в магазині, і тими, які знесли кури, що гуляють на волі. Яйця місцевих фермерів, або бабуь значно кращі за якістю і, отже принесуть значно більше користі здоров’ю.
Джерело:ukrainians.today
Три різних упаковки.
Перший лоток був куплений безпосередньо у фермера. Другий – на ринку (як запевняють бабусі, кури, які їх знесли, живуть в природних умовах і харчуються зернами пшениці). А третій лоток – яйця, куплені в супермаркеті.
Фермерські
Беремо яйце з першого лотка, купленого у фермера.
Розбиваємо його на сковорідку. Яйце витекло повністю. Жовток оранжевого кольору
Беремо яйце з лотка з ринку (пам’ятаєте – кури харчувалися злаками і вільно бігали по землі?)
Розбиваємо туди ж.
Яйце з супермаркету
І, нарешті, беремо яйце з лотка, купленого в супермаркеті. розбиваємо
Зверніть увагу на колір жовтка. У фермерських яєць жовтки яскравого оранжевого кольору, а два інших блідо-жовті.
Робимо правильний вибір!
Помаранчевий жовток говорить про наявність в раціоні курей ксантофиллов (кисневмісних пігментів класу каротиноїдів) та Омега-3 жирних кислот. Це говорить про те, що курка добре харчувалася. Відповідно, в її яйця високий вміст вітамінів A, D і E, бета-каротину і кислот Омега-3. Чого не можна сказати про яйця з блідими жовтками.