1 Вересня, 2025
Яблука в желе на зиму: чому я раніше так не готувала, рецепт тепер найулюбленіший, дуже смачне вареннячко.

Яблука в желе на зиму: чому я раніше так не готувала, рецепт тепер найулюбленіший, дуже смачне вареннячко.

До чого ж смачне та ароматне варення з яблук виходить за цим рецептом, з приємною кислинкою, яблука не розварюються і часточки яблук добре зберігають свою форму, а на смак яблука нагадують запечені яблука в духовці.

Інгредієнти:
Яблука 2 кг
Цукор 1 кг
Пектин 20 гр.
Лимонна кислота 3/4 ч. л.
Кориця 1 паличка або 1 ч. л.
Приготування:
Яблука мию і розрізаю середнє на 4 частини, видаляю серцевину. Якщо яблука великі, то розрізаю на 6 частин, дрібно яблука не нарізаю.

Нарізані яблука зважую. У мене 2 кг яблук та пересипаю в таз для варіння.

Беру 1 кг цукру і відсипаю 4 столові ложки, і прибираю поки що убік.

Цукром засипаю часточки яблук в розрахунку на 1 кг яблук 500 гр. цукру, у мене 2 кг яблук, і я взяла 1 кг цукру.

Залишаю так стояти на столі близько 2 години. За цей час 1-2 рази перемішую, яблука повинні виділити трохи соку і цукор повинен почати розчинятися.

Минуло 2 години. До відкладеного цукру висипаю 20 г яблучного пектину. У мене в кожному пакетику по 10 грам і я висипаю 2 пакети на 2 кг яблук. Перемішую цукор із пектином.

Яблука вже почали виділяти сік, а цукор почав розчинятися. Додаю пектин із цукром.

І додаю неповну чайну ложку лимонної кислоти, щоб яблука при варінні не розварювалися та зберегли форму. Замість лимонної кислоти можна додати столову ложку соку лимона.

Ставлю на вогонь і варю спочатку на дуже маленькому вогні. Спочатку я яблука не перевертаю, а лише легко ложкою піднімаю з дна, щоб яблука та цукор не підгоріли. У міру того, як яблука будуть прогріватися, яблука дадуть сік і тоді вже їх акуратно перемішуватиму.

Цукор повністю розчинився і додаю паличку кориці. Можна просто додати мелену корицю до смаку, я зазвичай додаю 1 чайну ложку.

Після закипання варю яблука на середньому вогні 3 хвилини, періодично помішуючи. Переварювати варення не можна, при довгому варінні властивості пектину руйнуються і варення тоді не буде густим. Пройшло 3 хвилини виймаю корицю, перемішую яблука та вимикаю вогонь.

І розкладаю яблука у чисті стерилізовані банки. Акуратно ущільнюю, щоб не було порожнеч і заливаю сиропом, так щоб яблука були повністю прикриті.

Закриваю кришками. І перевертаю банки на кришки буквально на 5 хвилин більше не потрібно. І залишаю так на столі до повного остигання.

Спочатку варення вам здається рідким, але в міру остигання воно густітиме.

Яблучне варення виходить дуже смачним, насиченим, ароматним. На смак яблука нагадують запечені яблука в духовці, лише в яблучному желе

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *