24 Липня, 2025
Як для мене ,то це ідеальний рецепт! Солодкі мариновані помідори на зиму, правильні пропорції.

Як для мене ,то це ідеальний рецепт! Солодкі мариновані помідори на зиму, правильні пропорції.

Ці помідори у нас “зникають” ще до Нового року! Закриваю маленькі, виходять солоденькі та ароматні, а робляться на раз-2-3!⁣⁣ Нехай Вас не лякає кількість цукру, закатайте пару баночок, самі зрозумієте про що я.

Інгредієнти:

На 3-х літрову банку (або три літрові або дві по 1,5 – підбирайте під себе! Маринада на цю кількість має бути 1,5 літра!)

Для маринаду 1,5 літра води⁣⁣:

приблизно 1,7 кг помідорів⁣⁣⠀
1 ст. ложка з гіркою солі⁣⁣⠀
1 склянка цукру (склянка 200 мл)⁣⁣⠀

100 мл 9% оцту⁣⁣⠀
лавровий лист кілька шт на банку⁣⁣⠀
перець горошком чорний та запашний або суміш⁣⁣⠀
Приготування:
Підготувати банки та кришки – вимити з содою, банки можна стерилізувати в мікрохвильовій печі або зручним для Вас способом.

Помідори помити та обсушити, 2 рази наколоти виделкою у плодоніжки⁣⁣⠀

Укласти спеції на дно, укласти до верху помідори⁣⁣.

Залити банку окропом на 10-15 хвилин, злити цю воду для маринаду, перевірити, щоб вийшло 1,5 літра!⁣⁣⠀

В маринад покласти сіль,  цукор, як розчиниться додати оцет і залити банки до верху⁣.

Закатати стерильними кришками, перевернути на кришки і замотати в теплу ковдру, залишити до повного остигання.

Зберігаємо в темному місці, навіть підвал не потрібен.
⁣⁣

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *