Набридлі рецепти банальних солоних огірків легко розбавити одним інгредієнтом – гірчицею.
Зміст
У чому особливість рецептів з гірчицею
Порошкоподібна гірчиця зробить смак пікантним, додавши гостроти.
Насіння гірчиці зроблять огірки хрусткими.
Крім того, гірчиця вб’є всі бактерії і запобіжить здуттю банок.
Рецепти заготовок з солоних огірків з гірчицею
З безлічі рецептів представляємо найпопулярніші, смачні і прості.
Рецепт з гірчицею, хроном та прянощами
Вимочені, холодні огірки (7 кг) скласти в стерилізовані банки разом з 2 протертими коріннями хрону, декількома скибочками часнику, перцем, листям хрону і смородини.
Покласти кріп і вкрити листочком смородини.
Розчинити 300 г солі в п’яти літрах гарячої води і дати трохи охолонути.
Засипати 150 г гірчичного порошку.
Залити отриманим розсолом і закрити кришкою.
Рецепт з насінням гірчиці
3 кг вимочених в холодній воді огірків скласти в стерилізовані банки, покласти пару часточок часнику, перець, лавровий лист, лист смородини і запашний перець.
Укрити огірки кропом.
Залити банку двома літрами окропу з двома ст. л. солі і залишити на 25 хвилин.
Злити воду і кип’ятити її, додавши 2,5 ст. л. цукру і насіння гірчиці.
Влити в банку 1 ч. л. есенції і залити киплячим розсолом.
Закрити кришку.
Рецепт з насінням гірчиці і аспірином
Укрити дно стерилізованої банки листом смородини, додати зубчик часнику, перець, гвоздику і петрушку.
Викласти 3 кг вимочені в окропі огірків, додати кріп, кілька цибулевих кілець, петрушку, таблетку аспірину і гірчицю.
Довести до кипіння 2 л води, в якій мочилися огірки, додати 1.5 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру і в киплячий розсіл влити 1 ч. л. есенції.
Залити банку, закрити кришку.
Огірки з цибулею, болгарським перцем і гірчичним порошком
Укрити дно стерилізованої банки декількома скибочками часнику, гвоздикою, листям смородини та малини.
Викласти 1,5 кг вимочені холодних огірків, проклавши шматочками болгарського перцю і кільцями цибулі.
Укрити зеленню, додати зубчик часнику і 1 ч. л. гірчиці.
Розчинити в літрі окропу дві ст. л. солі, 2,5 ст. л. цукру, додати чорний і запашний перець.
В окріп додати 0,5 ч. л. 6% оцту, залити банку, закатати кришку.
Салат з огірками і гірчицею
Подрібнити пару зубчиків часнику і трохи кропу.
Перемішати з кілограмом огірків, нарізаних кружальцями, 0,5 ст. л. гірчиці і перець.
Додати 50 мл олії, ст. л. цукру, половину ст. л. солі і перемішати.
Прибрати в холодильник на 3 години.
Влити 50 мл олії і довести до кипіння, помішуючи.
Влити 50 мл оцту, прокип’ятити 7 хв., перекласти в банку і закрити кришкою.
Холодний спосіб
На дно банки покласти 3 зубчики часнику, рубаний чилі, викласти вимочені огірки і зелень.
Додати 1 ч. л. гірчиці і залити літром води з розчиненою сіллю (3 ст. л.).
Прибрати в холод на 30-40 днів.
«Пікантні» огірочки
4 кг вимочених огірків порізати кружальцями і змішати з 3 ст. л. солі.
Через 30 хвилин додати рубані 4 зубчики часнику, 6 ст. л. цукру, 120 мл олії і ст. л гірчиці.
Через 2 години влити 170 мл оцту 7%.
Через годину викласти в стерилізовані банки і закрити кришками.
Поради
Попередньо замочити огірки в холодній воді.
Додавати гірчицю і в банку, і в розсіл.
Гірчицю використовувати тільки в межах терміну придатності.
Зберігати заготовки в темному, холодному місці.
Утворені заготовки зберігаються довше традиційних і мають пікантну гостроту