Салат з бужениною і огірком — це ситна, але в той же час легка і ніжна закуска. Подавати можна і в якості простого перекусу, і як закусочна страва на будь-який стіл. Інгредієнти дуже вдало поєднуються один з одним: буженина і яйце надають ситість, а огірок — свіжість.
За матеріалами Лебедине гніздо
Головний інгредієнт салату з бужениною — м’ясо. Тому підійти до його вибору варто відповідально, адже від продукту залежить смак всієї страви.
Любителям червоного м’яса рекомендуємо вибрати свинячу буженину. Але продукт з курки зробить салат ніжнішим. Зверніть увагу і на огірок. Якщо шкірка гірка, її краще зрізати. До речі, взимку можна замінити свіжі огірки на солоні.
Складові
- Огірки — 2 шт.
- Буженина — 200 г
- Твердий сир — 70 г
- Яйце — 1 шт.
- Майонез — за смаком
- Кріп — за смаком
- Часник — за смаком
Приготування
Наріжте огірки і буженину тонкою соломкою.
Відваріть яйце і натріть його разом з сиром на грубій терці.
Посічіть кріп і пропустіть через прес часник. Додайте ці інгредієнти в салат, заправте майонезом і перемішайте.
Додавайте кріп та іншу зелень в салат з бужениною і сиром. Регулюйте кількість часнику за смаком. Якщо любите попікантніше, додайте більше зубчиків. До речі, салат можна не солити: зазвичай буженина вже солона і перчена.