Хто не любить ліверну ковбасу, той просто не вміє її правильно готувати. Таку ковбаску неможливо не любити, ніжна, ароматна
Для ліверної ковбаси нам так само знадобиться натуральна оболонка, її я купую там де і м’ясо, а ще можна знайти і в супермаркетах в замороженому вигляді.
Ну що ж, почнемо.
Необхідні продукти:
- Печінка, легеня, серце
- Часник
- Сіль перець
- Лавровий лист
- Натуральна оболонка
- Гілочки вишні
- Сало
Кількість інгредієнтів не пишу, тому що все залежить від того скільки ви хочете приготувати ковбаси.
Покроковий процес приготування:
Печінку, легені, серце і сало промиваємо та нарізаємо на шматочки.
Потім пропускаємо всі інгредієнти через м’ясорубку.
Тепер додаємо сіль, перець за смаком. А так же додати часник, пропущений через прес (я додала 6 зубчиків).
Тепер за допомогою насадки у формі конуса наповнюємо оболонку. Зав’язуємо добре ниткою. Виходить ковбаска. Конус продається в будь-якому господарському магазині.
Тепер проколюємо ковбасу в декількох місцях.
Ставимо в каструлі воду, додаємо в неї гілочки вишні, сіль, перець горошком і лавровий лист.
Опускаємо акуратно ковбасу. Варимо хвилин 10, періодично проколюємо.
Тепер викладаємо ковбасу на деко і ставимо в духовку, смажимо з одного боку хвилин 10 і з іншого. Не відходьте від духовки, періодично перевіряйте готовність, важливо не пересушити.
Можна періодично поливати ковбасу соком, який в процесі смаження виділяється.
Ось і все, наша ковбаска готова! Смачного!