Нерідко буває так, що припаси солінь закінчуються якраз в ту пору весни або раннього літа, коли прилавки (а то власні сотки дачної землі) рясніють свіжими овочами. І це відмінна можливість побалувати себе солоною закускою, однак, в полегшеному варіанті. Далі мова піде про огірочки. Хрустких, соковитих і пікантних. Для приготування яких потрібно лише 1 годину часу і мінімум продуктів. Рекомендується брати огірки засолювальних сортів – невеликі, з тонкою шкіркою.
Складові:
500 г огірків;
1 зубчик часнику;
свіжа зелень кропу;
0,5 ч. л. цукру;
0,5 ст. л. солі;
вода.
Спосіб приготування
- Вимийте огірки під проточною водою, обріжте їх кінчики і складіть в миску.
- Залийте огірки кип’яченою крижаною водою і залиште на півгодини.
- Видавіть через прес часник та наріжте кріп.
- Злийте з овочів воду, розріжте кожен огірок на 2-4 частини вздовж.
- Додайте зелень і часник до огірків, всипте сіль і цукор, перемішайте все і приберіть посуд на 1 годину в холодильник. Малосольні огірки готове.
Ці апетитні огірочки рекомендується готувати з урахуванням того, що термін їх зберігання в холодильнику (від моменту готовності) становить всього чотири доби