Рекомендуємо взяти на замітку зайнятим мамам і турботливим дружинам, а також всім, хто дотримується посту, але хоче солоденького до чаю, простий рецепт рогаликів на воді! Тісто хрустке, скоринка дзвінка, серединка – м’якше пуху. Такого швидкого і економного рецепта точно немає у вашій кулінарній книзі
Інгредієнти для рогаликів
- 1 ст. теплої води
- 1 ст. л. цукру
- 30 г пресованих дріжджів
- 1 щіпка солі
- 1/2 ст. соняшникової олії
- 3 ст. борошна
- 1 ст. варення
Приготування пісних рогаликів
У теплій воді розведіть дріжджі, додати цукор і щіпку солі. Борошно просійте в окрему миску. Поступово додайте до борошна розведені дріжджі, олію і замісити тісто. Воно підходить в процесі замішування і оброблення. Для впевненості можна залишити тісто в теплому місці на 30 хвилин, але це необов’язково.
Розділіть готове тісто на 3 частини. З кожної частини розкачайте круглий коржик завтовшки близько 5 мм. Кожен коржик поріжте на 8 рівних частин (трикутників). Борошно підсипати не потрібно, наше чудове тісто не липне до рук!
Основу трикутника з тіста трохи придавіть, покладіть 1 ч. л. варення, гарненько заліпіть краї, щоб начинка не витікала в процесі запікання. Вузький кінець тіста злегка витягніть і загорніть у вигляді рогалики.
Викладіть рогалики на деко, змащене олією, і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин (випікати до золотистого кольору)
Готові рогалики присипте цукровою пудрою і гарячими подавате до чаю! Хоча навіть охолодженими вони виграють у випічки з кондитерської. Словом, пальчики оближеш.
Начинку можна використовувати будь-яку, головне, щоб вона не була занадто рідкою. Яблуко з корицею, будь солодке повидло, сезонні ягоди і фрукти!