Пишні і хрусткі деруни є улюбленою стравою багатьох, проте лише один інгредієнт може легко зіпсувати їхній смак.
Деруни – це проста популярна страва, яка подобається майже всім, адже вона поєднує в собі насичений картопляний смак і апетитну хрумку скоринку. Однак, на думку професійних кухарів, навіть у цьому невигадливому рецепті легко помилитисядодавши всього один зайвий інгредієнт. Про це повідомляє ТСН.
Головні компоненти дерунів – Натертий картопля та цибуля. Це основа, яка робить страву ароматною та ніжною. Щоб деруни вийшли ідеальними, кухарі рекомендують злити зайвий сік з картопляної маси, це допоможе досягти потрібної текстури. У картопляно-цибульну суміш додають одне яйце, сіль та перець. Деякі додають у страву ароматні спеції, такі як розмарин, чебрець, хмелі-сунелі, куркуму чи інші, проте важливо не переборщити, щоб не “заглушити” смак картоплі
Але ось головне питання, яке хвилює багатьох: чи додавати борошно? Саме цей інгредієнт часто псує текстуру дерунів. Кулінари вважають, що через борошно деруни втрачають свою легкість, стають сухими згори і можуть залишитися сируватими всередині. Борошно робить деруни більш щільними та “гумовими” на смак. Якщо ж ви хочете, щоб деруни довше зберігали свою форму і не розварювалися, припустимо додати 2–3 ложки борошна на півтора кілограми картопліале не більше.
Існує також альтернатива муці – ложка сметани, яка допоможе картопляній масі не темніти і збереже природний колір. А якщо суміш виявиться надто рідкою, зайву вологу краще злити, ніж додавати крохмаль чи борошно.
Також нагадаємо, який вид риби містить більше вітамінів та корисних мікроелементів та на що звернути увагу при виборі для максимальної користі.