2 Червня, 2025
Як я заготовлюю влітку кабачки і що готую взимку із заморожених кабачків: ділюся рецептами, просто, швидко і смачно

Як я заготовлюю влітку кабачки і що готую взимку із заморожених кабачків: ділюся рецептами, просто, швидко і смачно

Кабачки можна і потрібно заморожувати, щоб взимку готувати смачні і корисні страви. Всі вітаміни, мікроелементи, макроелементи, а також смакові якості зберігаються в кабачках при заморожуванні!

Сьогодні розповім, які страви я готую із заморожених кабачків.

Кабачки влітку я заморожувала декількома способами, один з них кубиком. Це універсальний варіант, тому що саме такі кабачки підходять для багатьох страв. Почну з рецепта запіканки, яка виходить смачна, соковита, легка!

Зміст

Для приготування запіканки знадобиться:

  • кабачки – 300 г ( в замороженому вигляді )
  • куряче філе – 300 г
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 3 зубчика
  • шампіньйони – 150 г
  • болгарський перець – за бажанням ( у мене заморожений )
  • зелений горошок – за бажанням ( у мене заморожений )
  • сіль – 1 ч. л.
  • чорний перець – 1/3 ч. л.
  • коріандр – за смаком
  • сметана – 2 ст. л.
  • сир – 60 г

Приготування:

Кабачки заздалегідь дістаю з морозилки, залишаю приблизно на годину, даю трохи відтанути, всю рідину зливаю, а також кабачки злегка віджимаю. Гриби нарізаю дрібним кубиком. Зелений горошок і болгарський перець перед приготуванням не розморожувати. Куряче філе, цибуля, часник пропускаю через м’ясорубку. З’єдную в одній мисці всі овочі, гриби і фарш, додаю сіль, чорний перець, коріандр, добре перемішую. Перекладаю масу в форму, змащену олією. Зверху запіканку змащую сметаною і відправляю в розігріту до 200 градусів духовку, запікаю 35 хвилин. Потім дістаю і посипаю запіканку зверху натертим сиром і прибираю в духовку ще на 5-10 хвилин. Залишаю трохи охолонути, нарізаю на порційні шматочки і подаю. Це дуже смачно!

Також я заморожувала смажені кабачки, обсмажувала без панірування на олії. З таких кабачків я зазвичай готую дуже смачну закуску, яку можна подати навіть на святковий стіл. Ті, хто любить кабачки обов’язково зацінять таку закуску взимку.

Для приготування закуски із смажених кабачків знадобиться:

  • Кабачки смажені – 15 кружечків
  • помідори – 2 шт.
  • майонез – 3 ст. л.
  • часник – 3 зубчика
  • кріп – 20 г
  • сир твердий – 80 г

Приготування:

Кабачки заздалегідь дістаю з морозилки, вони повинні повністю розморозитися, щоб прибрати всю рідину. Помідори нарізаю тонкими кружечками, сир натираю на дрібній терці. У майонез додаю дрібно нарізаний кріп і подрібнений часник, змащую цієї сумішшю кабачки і викладаю на деко. На кабачки кладу кружечки помідора, трохи солю, зверху посипаю натертим сиром. Запікаю в духовці 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. Смачна закуска з кабачків готова!

Обов’язково заморожую кабачки натерті на дрібній терці. Взимку готую в основному різноманітні оладки з кабачків ( просто з кабачків, з кабачків і яблук, з кабачків і сиру ), але ще люблю маффіни з кабачками, сиром і шинкою. Саме цим рецептом сьогодні і поділюся.

Для приготування маффінів з кабачками знадобиться:

  • молоко – 150 мл
  • борошно – 125 г
  • вершкове масло – 50 г
  • яйце – 1 шт.
  • розпушувач – 0,5 ч. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • кабачки натерті на дрібній терці заморожені – 150 г
  • сир плавлений – 50 г
  • шинка – 100 г
  • кріп – за смаком

Приготування:

Кабачки перед приготуванням потрібно повністю розморозити, віджати, щоб прибрати зайву рідину. Шинку нарізаю дрібним кубиком, плавлений сир натираю на великій терці, кріп дрібно нарізаю. Розбиваю в глибоку миску одне яйце, додаю сіль і чорний перець, добре збиваю вінчиком. Потім додаю молоко і розтоплене вершкове масло, перемішую. Після чого всинаю борошно з розпушувачем, ретельно розмішую, щоб не було грудочок. Тепер перекладаю в тісто віджаті від вологи кабачки, шинку, сир, кріп і ще раз ретельно перемішую. Тісто має вийти густим і спадати з ложки. Для запікання я використовую силіконові форми, маслом змащувати їх не потрібно, відразу наповнюю тістом. Випікаю 35 хвилин при температурі 180 градусів. Ніжні, соковиті маффіни готові!

Якщо дозволяє морозилка, заморожуйте влітку кабачки, взимку будете насолоджуватися смачними стравами.

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *