7 Липня, 2024
Авіація ЗСУ вперше атакувала територію Росії, скинувши бомбу на ціль у Білгороді – Sky News

Авіація ЗСУ вперше атакувала територію Росії, скинувши бомбу на ціль у Білгороді – Sky News

ВПС України завдали удару по російському командному вузлу в Білгороді: оцінка збитків все ще проводиться, але атака призвела до прямого влучення.

Український військовий літак вперше завдав удару по меті на території Росії, повідомив британський телеканал Sky News українське військове джерело. Згідно з інформацією, що надійшла, у неділю в районі Білгорода на заході Росії було обстріляно “російський командний вузол”.

Не одразу було зрозуміло, який тип боєприпасу використовувався при атаці, у тому числі, чи була ця західна зброя.

“Пряме влучення”

На умовах анонімності військове джерело повідомило Sky News: “ВВС України завдали удару по російському командному вузлу в Білгороді. Хоча оцінка збитків все ще проводиться, атака призвела до прямого влучення. Це перший боєприпас ЗСУ, доставлений повітрям за метою на території Росії”– зазначено у повідомленні.

Україна регулярно завдає ударів безпілотниками в глиб території Росії. Але використання військового літака для завдання ударів по цілях всередині Росії відбулося вперше.

Напередодні Міністерство оборони РФ заявило, що його сили збили кілька українських безпілотників у Білгородській області. Неясно, чи це було частиною того ж нападу.

Сполучені Штати та Франція нещодавно заявили, що українським збройним силам дозволено використовувати свою зброю для завдання ударів по військових об’єктах на території Росії, звідки російські війська нападають на Україну. Згідно з новими вказівками, схваленими президентом Джо Байденом, американські боєприпаси можуть бути використані на російській території для захисту міста Харкова на північному сході України.

Кемерон, міністр закордонних справ Великобританії, був менш конкретним, просто заявивши, що Україна має вирішити, як вони використовуватимуть британську зброю, таку як крилаті ракети Storm Shadow, які можуть запустити українські літаки.

Українське військове джерело також повідомило, що в суботу ввечері українські сили завдали “скоординованого удару” по російському десантному кораблю, який нещодавно перейшов до Азовського моря з Чорного моря. За словами джерела, це судно стало п’ятим із семи десантних кораблів класу “Ропуча”, які були потоплені або “приведені в непридатність” внаслідок українських атак.

“Цей успішний удар показує росіянам, що вони не можуть вільно діяти ні у Чорному морі, ні на сході”, – додало джерело.

За його словами, російські військові використовують такі кораблі для переправки боєприпасів та вантажів до окупованого міста Маріуполь для подальшого транспортування на лінію фронту.

“Запобігаючи поставкам російських боєприпасів і ключових військових матеріалів, цей удар безпосередньо підтримає українські війська в їх боротьбі, що триває”, – сказало джерело.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *