7 Липня, 2024
Атаки України на НПЗ у РФ: розвідка США підрахувала втрати росіян Screenshot

Атаки України на НПЗ у РФ: розвідка США підрахувала втрати росіян

Нафтогазова галузь РФ є ключовою для здатності Кремля фінансувати війну проти України.

Росія втратила 14% своїх нафтопереробних потужностей внаслідок ударів ЗСУ по російським НПЗ. Відповідні дані американської розвідки містяться у звіті Пентагону, який був представлений у Конгресі США. “Голос Америки”.

Звіт, що охоплює перший квартал цього року, було опубліковано 16 травня. У ньому представлено загальний огляд допомоги, яку Вашингтон надає Києву, а також є розділ, який описує атаки української армії на нафтопереробні потужності РФ.

Ці удари призвели до зростання цін на пальне в Росії, внаслідок чого Кремль із березня заборонив на півроку експорт бензину, а також почав купувати паливо у Білорусі та Казахстану.

При цьому в документі американської розвідки йдеться, що атаки на НПЗ у РФ “не призвели до суттєвих зривів енергопостачання для російської армії”. У Міноборони США пояснюють це тим, що Росія має значні потужності енергогенерації та надмірні потужності енергомережі.

Американська сторона зазначає, що на нафтогазову галузь РФ припадає 30% надходжень до російського бюджету. Вона має ключове значення для здатності Кремля фінансувати війну проти України.

У документі також сказано, що влада США “не заохочує і не уможливлює” українські удари по російській території.

12 травня повідомлялося про ударі українських безпілотників з НПЗ у Волгограді, на місці прильоту також було зафіксовано сильну пожежу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *