4 Липня, 2024
Багато водіїв просто посивіють, дізнавшись про це: скільки може зберігатися бензин у каністрі і чим ви ризикуєте Screenshot

Багато водіїв просто посивіють, дізнавшись про це: скільки може зберігатися бензин у каністрі і чим ви ризикуєте

На думку опитаних експертів, до 1977 року бензин можна зберігати в герметичній тарі до 5 років. Проте сучасні ГОСТи тепер гарантують всім маркам палива термін придатності рік з дня виготовлення. Ця зміна пов’язана з численними присадками, які є в сучасному бензині.

Бензин, що використовується для певних цілей, наприклад, в армії, не містить миючих присадок та спиртів, що дозволяє йому служити довше.

Бензин, що зберігається в паливному баку автомобіля, розкладається швидше, максимальний термін зберігання становить шість місяців. Температура повітря суттєво впливає на його стан.

Для продовження терміну зберігання можна використовувати присадки. Якщо ваш автомобіль буде припарковано протягом тривалого часу, рекомендується додати стабілізатор у паливний бак. Ця хімічна добавка запобігає окисленню, тим самим уникаючи утворення шкідливих речовин, які можуть зашкодити системі.
джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *