7 Липня, 2024
Берлін та Вашингтон п0грожували Києву зупинити постачання озброєння: що сталося

Берлін та Вашингтон п0грожували Києву зупинити постачання озброєння: що сталося

США та Німеччина нервово ставляться до використання Україною їхньої військової допомоги та п0грожували Києву припинити постачання ракет, якщо вона використовує їх для ударів по території Росії.

Як пише Bild така вимога Заходу працює проти України, особливо у битві за Харків.

“Говорячи простою мовою: у той час як Росія щодня випускає по Харкові майже 5 000 артилерійських снарядів, Україні не дозволяється випустити у відповідь жодного західного снаряда”, – пише Bild.

Така сама ситуація з повітряними ударами. Теоретично більшість російських авіабаз, що використовуються, повинні знаходитися в межах досяжності зброї, яку Київ отримав від західних країн. Але жодна з цих озброєнь не може бути використана для знищення літаків російських терористів на землі.

Україна також не може використовувати західні системи ППО проти російських літаків і повинна чекати, доки бомбардувальники випустять крилаті ракети і опиняться над територією України, щоб вразити їх, зазначає видання.

“За інформацією BILD, українська армія принаймні один раз використовувала систему “Patriot” з Німеччини, щоб зробити самостійні дії. Реакція: гнівні дзвінки з Берліна та Вашингтона та загроза припинити постачання зенітних ракет, якщо подібний інцидент повториться”, – стверджує Bild.

І хоча останнім часом у західній блокаді нарешті намітилися зрушення, – глави кількох держав заявили, що їхня зброя тепер може бути використана проти російських цілей. Проте багато хто з задіяних знарядь стріляє американськими снарядами, а США, поряд з Німеччиною, виступають проти такого використання, – наголошує Bild.

При цьому Україна може застосовувати західну зброю у регіонах, де РФ провела “референдуми”, заявляв Блінкен.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *