10 Вересня, 2024
“Важко”, – зірка українського тенісу вийшла на корт із чорною пов’язкою. ФОТО Screenshot

“Важко”, – зірка українського тенісу вийшла на корт із чорною пов’язкою. ФОТО

Найкраща тенісистка України Еліна Світоліна перемогла на корті представницю Китаю Сінь Ю Ван у 1/8 фіналу Вімблдону-2024.

А після закінчення поєдинку розплакалася через масований обстріл Києва, Кривого Рогу, Дніпра, Покровська та Краматорська, внаслідок якого загинуло вже щонайменше 34 особи, а в столиці ракети прилетіли до дитячої лікарні Охматдит.

Приголомшена новинами Світоліна вийшла на матч трав’яного турніру Великого шолома у традиційній білій формі, але із траурною чорною стрічкою. А після перемоги намагалася приховати свої емоції

“Звичайно, це був чудовий виступ з мого боку. Але сьогодні дуже складний день для всіх людей в Україні”, – розпочала післяматчеве інтерв’ю Еліна та не змогла стримати сліз, а глядачі на трибунах підтримали її тривалими оплесками.

“Тому сьогодні було нелегко зосередитися на матчі. З самого ранку було складно читати новини, тому було неймовірно важко просто перебувати на корті. І я рада, що так відіграла і здобула перемогу”, – зуміла закінчити свою промову Світоліна.

Бачачи стан українки, за яку на арені вболівав її чоловік, французький тенісист Гаель Монфіс, інтерв’юер не стала ставити Еліні додаткових питань та відпустила її відпочивати.

Зазначимо, що для тріумфу 29-річній уродженці Одеси вистачило 55 хвилин. За цей час Світоліна зробила вісім подач навиліт, реалізувала чотири з шести брейкпоінтів та виграла 21 активний розіграш. Еліна взяла за поєдинок 62 очки проти 35 у суперниці.

Наступною суперницею Еліни стане російська представниця Казахстану Олена Рибакіна, якій наша співвітчизниця поступилася нещодавно Roland Garros.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *