4 Липня, 2024
Важливо про відключення світла: в Укренерго терміново уточнили графіки на сьогодні Screenshot

Важливо про відключення світла: в Укренерго терміново уточнили графіки на сьогодні

Попри імпорт електроенергії для компенсації навантаження в енергосистемі для українських споживачів електроенергії все одно продовжують працювати графіки відключень  світла. Як повідомляє компанія “Укренерго” у телеграм, найжорсткіші обмеження в середу, 26 червня, заплановані в пікові години споживання

В Укренерго повідомили, що у середу графіки обмежень електроенергії застосовуватимуться протягом усієї доби, а найбільший обсяг відключень очікується у період з 17:00 до 23:00. Також заплановано імпорт енергоресурсу із п’яти країн: Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови. Загальний обсяг імпорту – 25026 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1200 МВт

“Сьогодні, 26 червня, заходи обмеження споживання діють протягом усієї доби. З 17:00 до 23:00 обсяг обмежень буде більшим. Інформацію про те, як це впливає на графіки погодинних відключень у кожній області, дивіться на офіційних сайтах обленерго та на їх майданчиках у соцмережах”, – йдеться у повідомленні компанії.

Також в Укренерго нагадали, що причиною обмежень у постачанні електрики для споживачів є наслідки вже восьми з початку цього року ракетних ударів ворога по українській енергосистемі. Обсяги пошкоджень є настільки сильними, що імпорт з Європи не дозволяє перекрити дефіцит в енергосистемі. У зв’язку з цим Диспетчерський центр “Укренерго” змушений вживати заходів щодо обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів.

У компанії повідомляють, що станом на ранок 26 червня без енергоживлення залишаються 466 населених пунктів в Україні. Зокрема, відсутня електроенергія через бойові дії у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях, а технічні причини спричинили знеструмлення абонентів у Запорізькій області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *