7 Липня, 2024
Вже за тиждень: зі світлом будуть великі проблеми – на всіх не вистачить

Вже за тиждень: зі світлом будуть великі проблеми – на всіх не вистачить

Як повідомили в ефіри телеканалу “Київ24“, світла буде менше, оскільки за тиждень Енергоатом виведе в ремонт п’ять енергоблоків АЕС.

Енергетичний експерт, голова ради української асоціації відновлюваної енергетики, Станіслав Ігнатьєв в ефірі телеканалу “Київ24” розповів про ситуацію з відключеннями світла та до чого готуватися українцям.

Так от, за його словами, наразі один енергоблок виведений в ремонт станом уже на сьогодні, інші ж 5 будуть виведені через тиждень, що говорить про те, що електроенергії буде замало, тобто дефіцит зросте і відключення можуть бути тривалішими.

Ще за його словами, минулого року, коли в ремонт виводили одночасно 8 енергоблоків, то виручало енергопостачання за рахунок отриманої електроенергії через сонячні панелі, тобто рятувала сонячна генерація. А от в цьому році, особливо на цьому тижні енерговироблення знизилось майже на 20% через погодні умови, а точніше через велику хмарність, похмуру та дощову погоду. Саме через це й виходить, що запаси електроенергії значно знизяться, що безпосередньо вплине на тривалість відключень світла.

Також слід зазначити, що за попередньою інформацією Укренерго на сьогодні прогнозуються відключення світла з 18:00 до 22:00, але ця інформація може змінитися по декілька разів на день, тому стежте уважно за всім, що оприлюднює та про що попереджає Укренерго на офіційній сторінці в соціальній мережі. І ще, завжди пам’ятайте – довіряти слід тільки офіційним каналам, оскільки останнім часом шахраї почали використовувати емблему Укренерго в своїх корисливих цілях та оприлюднювати насторожуючу та неправдиву інформацію. Зазвичай роблять вони таке для тог, щоб ввести в оману українців, тому ще раз нагадуємо бути уважними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *