7 Липня, 2024
Вже 10 областей частково без світла: енергетики негайно попередили про відключення

Вже 10 областей частково без світла: енергетики негайно попередили про відключення

Яка ситуація в енергосистемі станом на 22 червня

Ворог здійснив масовану атаку на енергетичні об’єкти, є пошкоджене обладнання та поранені працівники; після обстрілів збільшення обсягів обмежень електропостачання поки що не планується. Про це повідомляє Міненерго.

ГЕНЕРАЦІЯ, ПЕРЕДАЧА, СПОЖИВАННЯ

Після восьми масованих атак на енергосистему, які ворог завдає з березня, ситуація в енергетиці залишається складною.

Через дефіцит генерації діятимуть графіки погодинних відключень споживачів. В даний час у зв’язку з останніми обстрілами збільшення обсягів обмежень споживачів не планується. Графіки відключень будуть застосовуватись з 16:00 до 24:00. У разі зміни ситуації інформація буде оновлена.

Нагадуємо, що відключення не передбачені для підприємств критичної інфраструктури, а також підприємств, що імпортують 80% електроенергії для своїх потреб відповідно до урядової ухвали.

НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ

Сьогодні вночі атаковано енергетичні об’єкти оператора системи передачі у південному та західному регіонах. На жаль, на одному з об’єктів внаслідок обстрілу постраждали два енергетики. Вони доставлені до лікарні. Є пошкоджене обладнання. Займання ліквідовано силами ДСНС. Наслідки уточнюються. Йде їхня ліквідація.

Також при обстрілі відключалася повітряна лінія електропередачі у східному регіоні, що призвело до зниження навантаження на об’єкті, що генерує. У західній області було атаковано об’єкт газової галузі.

На Донеччині внаслідок обстрілу споруд шахти сталося відключення електроенергії. У шахті було 7 працівників, виведених на поверхню. Постраждалих немає.

СТАН МЕРЕЖІ

На Чернігівщині з технологічних причин двічі короткостроково відключалася повітряна лінія обленерго. В результаті знеструмилися підстанції та приєднані до них побутові та промислові споживачі. Усіх загоїли.

ВИРОБНИЧІ СИТУАЦІЇ

У Донецькій області на одній із шахт зупинялося вентиляційне обладнання. У шахті було 67 працівників, які були виведені на поверхню. Робота вентиляційного обладнання відновлено.

ІМПОРТ-ЕКСПОРТ

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 33 559 МВт*год. Експорт не передбачається.

ЕНЕРГЕТИЧНА СИТУАЦІЯ У РЕГІОНАХ на 22 ЧЕРВНЯ

Через ворожі обстріли за добу знеструмлювалися понад 20 тисяч абонентів; на Волині після нічної атаки без газопостачання залишилися 74 споживача

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСТЬ

Сьогодні вночі в одному з населених пунктів внаслідок падіння уламків БПЛА спалахнув будинок та газопровід. Без газопостачання залишилися 74 абоненти.

ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ОБЛАСТЬ

З технологічних причин сьогодні вранці було знеструмлено 1645 абонентів, продовжуються відновлювальні роботи. Через бойові дії вчора знеструмлювалися 5040 точок обліку, на ранок усіх загоєно.

ДОНЕЦЬКА ОБЛАСТЬ

Через ворожі обстріли минулої доби було знеструмлено 11,3 тисячі абонентів у 13 населених пунктах. Енергетики загоїли 26,6 тисяч абонентів у 44 населених пунктах. На ранок залишаються без напруги 128 населених пунктів, загалом – майже 64 тисячі абонентів.

Газовики відновили газопостачання 36 споживачам, які вимикалися через ворожі обстріли.

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ

Через бойові дії залишаються знеструмленими 3,7 тисячі абонентів у 51 населеному пункті.

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСТЬ

Через нічну ракетну атаку вимикалася повітряна лінія обленерго, знеструмлювалися 16 абонентів – до ранку їх загоєли. Без напруги залишається одна абонентська трансформаторна підстанція.

В одному із населених пунктів з технологічних причин було припинено газопостачання 57 споживачів приватного сектору.

СУМСЬКА ОБЛАСТЬ

Енергетики загоїли 295 абонентів, які вимикалися через обстріл. На ранок з технологічних причин відключено 3,8 тисячі абонентів у 8 населених пунктах. Загалом залишаються без напруги 9,6 тисячі абонентів у 89 населених пунктах, з них 5,8 тисячі – через бойові дії.

ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСТЬ

В одному із населених пунктів Тернопільського району для усунення пошкодження газопроводу припинено газопостачання 37 побутовим споживачам.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСТЬ

Через бойові дії залишаються знеструмленими 37,5 тисяч абонентів у 107 населених пунктах.

ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСТЬ

Учора енергетики в Херсоні загоєли 2154 точки обліку, які було відключено після обстрілу. Але після чергового обстрілу на ранок знеструмлено 3972 абоненти. Загалом у м. Херсоні немає електропостачання у 6345 абонентів, в області – 25,8 тисяч абонентів у 45 населених пунктах.

ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСТЬ

Внаслідок бойових дій залишаються знеструмленими 1511 абонентів у 25 населених пунктах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *