4 Липня, 2024
Ворог готує новий контрнаступ на іншій ділянці фронту, – ISW

Ворог готує новий контрнаступ на іншій ділянці фронту, – ISW

Російське угруповування у Курській області налічує 10 тисяч осіб і воно готове атакувати Україну.

Аналітики з Інституту вивчення війни дійшли висновку, що армія рф планує і далі розтягувати оборону України, щоб розпорошити її сили.

В ISW стверджують, що російські війська концентрують обмежені, недоукомплектовані і незгуртовані сили на Сумському напрямку, але навіть таке російське угруповання зможе досягти ймовірного бажаного ефекту – відтягнути і зафіксувати українські сили в районі кордону.

Російські і чеченські війська накопичуються на Сумському напрямку

В ISW посилаються на заступника командира української бригади, яка діє на півночі Харківської області.

Той повідомив 20 травня, що російські війська, в тому числі чеченські, накопичуються на Сумському напрямку, але обмежена кількість російського особового складу дозволяє припустити, що метою Росії є відтягнення і закріплення українських сил в районі кордону.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що російське угруповання в Курській області налічує 9 000-10 000 осіб.

Машовець вважає, що це угруповання складається з трьох недоукомплектованих мотострілецьких полків (у кожному з яких не вистачає одного-двох батальйонів); восьми мотострілецьких, танкових і піхотних батальйонів; одного батальйону ВДВ, перекинутих з різних частин, з’єднань і військових округів; і щонайменше двох штурмових загонів в ешелоні посиленої роти або недоукомплектованого батальйону.

ISW продовжує оцінювати, що навіть обмежена російська активність на інших ділянках кордону нижче порогу російських наступальних операцій може призвести до розтягування українських сил уздовж широкого фронту.

Російські сили зможуть розтягнути та прикріпити українські сили до кордону до тих пір, поки Росія загрожує проникненням на інші прикордонні території за межами півночі Харківської області.

Ворог уже б давно розпочав там контрнаступ, якби не загруз на Харківщині

Російські 0купаційні війська від самого початку планували наступальну операцію не лише в Харківській області, але й у Сумській. Про це зазначив в ефірі телемарафону начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

“Станом на зараз невелике угруповання сил вони тримають у прикордонні на напрямку, скажімо так, у них це місто Суджа, з нашого боку — це сумський напрямок. Але ситуація допоки їм не дозволила приступити до активних дій і розпочати здійснення свого плану”, – наголосив він.

Раніше Буданов в інтерв’ю The New York Times заявляв, що росія, імовірно, незабаром розпочне нову атаку північніше Харкова – потужний наступ у напрямку Сум.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *