2 Липня, 2024
Все почнеться з вересня: по школах прийнято рішення – торкнеться всіх учнів

Все почнеться з вересня: по школах прийнято рішення – торкнеться всіх учнів

Заступник міністра освіти та науки Михайло Вінницький розповів, що у вересні 2024 року школярі отримають нові підручники з історії України, до яких буде включено розділ про повномасштабну війну з Росією. Відповідна заява прозвучала в інтерв’ю УНН.

Посадовець зауважив, що в 11 класі школярі вивчають тему модерної історії, тож учні старшої школи вчитимуть предмет зі змінами. Він сказав, що нині відбувається робочий процес, аби всі терміни та суть була достовірною.

“Підручники з’являться в школах з вересня. Мається на увазі, що 11-й клас розпочинається з визвольної боротьби 2014-2021 року і далі продовжується до модерних часів. Зараз йде інтенсивна робота над тим, щоб й термінологічно вивірити, й сутнісно вивірити все, що відноситься до найновішої доби, мається на увазі російського вторгнення. Йде робочий процес”, – сказав заступник Лісового.

Українська вчителька історії Леся Хлипавка запропонувала скоротити літні канікули до шести тижнів, що викликало жваву дискусію в мережі. Вона аргументує свою пропозицію тим, що восени вчителям доводиться витрачати близько місяця на те, щоб школярі змогли згадати матеріал, пройдений у попередньому навчальному році.

Педагогиня вважає, що тривалий літній відпочинок негативно впливає на освітній процес і якість знань учнів.

У своєму дописі на Facebook Хлипавка зазначила, що довгі літні канікули були актуальні за часів СРСР, коли діти допомагали працювати в колгоспах. Тоді школярі навчалися шість днів на тиждень, що впливало на розклад канікул.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *