4 Липня, 2024
Вулиці перетворилися на крижані річки: Польщею пронісся буревій з градом (фото, відео)

Вулиці перетворилися на крижані річки: Польщею пронісся буревій з градом (фото, відео)

Ситуація у Люблінському регіоні є драматичною – у багатьох фермерів втрати майбутнього врожаю ягід і фруктів досягають 100%

У Польщі зафіксували потужну бурю з градом – вона призвела до повені в одному із міст країни. Про це повідомляє «farmer.pl».glavcom.ua

Потужний грозовий фронт з сильними опадами та градом пройшов над Польщею у понеділок, 20 травня. Негода з градом, яка тривала майже дві години, призвела до раптової повені у Гнєзні. Не краща ситуація і в інших регіонах Польщі: по всій країні пройшли грози та град.

«Деякі вулиці повністю затоплені та вкриті шаром граду, діаметр якого становив не менше 2-3 см. Згідно з даними місцевих приватних метеостанцій, у центрі міста могло випасти до 60-80 мм опадів», – пишуть місцеві ЗМІ.

Через Гнєзно пройшов буревій з градом, який паралізував усе місто.

Зазначається, що найбільше опадів випало в околицях Торуня та Бидгоща, а також Щецина. Причиною негоди стало те, що Польща опинилася під впливом трьох атмосферних фронтів – два найактивніші шторми поширилися на Західне Помор’я, Велику Польщу та Підляшшя. Наступний фронт охопив Помор’я, Вармію, Мазовію, Люблінщину, Малу Польщу та Сілезію. Ситуація у Люблінському регіоні є драматичною – у багатьох фермерів втрати майбутнього врожаю ягід і фруктів досягають 100%.

На опублікованих фото та відео можна побачити машини, які «плавають» у воді, а земля вщент вкрита снігом, неначе взимку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *