7 Липня, 2024
Відключення світла по-новому: ситуація з енергетикою змінилася на два тижні – чого очікувати українцям

Відключення світла по-новому: ситуація з енергетикою змінилася на два тижні – чого очікувати українцям

В Україні у ніч на 8 червня виходить у роботу енергоблок АЕС. Це, хоч і тимчасово, покращить ситуацію в енергетиці та дозволить дещо послабити обмеження.

У ніч на суботу, 8 червня, по ремонту вийде додатковий блок атомної електростанції, що тимчасово покращить ситуацію в енергосистемі, тому обмеження для споживачів стануть дещо м’якшими. голова Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі ток-шоу «Української правди». .

“Ми очікуємо, що в ніч із п’ятниці на суботу вийде в роботу додатковий блок на АЕС. Це на два тижні дасть приємне приварювання до потужності, яку ми маємо по всій енергосистемі”, – сказав Кудрицький.

За його словами, найбільш критична ситуація склалася на теплових електростанціях та ГЕС. “Це не означає, що всі ті енергоблоки, які зараз не працюють, знищені назавжди. Але саме в цьому моменті – у нас справді історичний рекорд того, наскільки низька потужність на теплових електростанціях. На гідроелектростанціях – масштаб також глобальний цих пошкоджень. Можна сказати, що немає практично жодної гідроелектростанції, яка не була пошкоджена”, – каже Кудрицький.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *