7 Липня, 2024
В Офісі генпрокурора пояснили, чому нардепу Тищенку не одразу надягли електронний браслет

В Офісі генпрокурора пояснили, чому нардепу Тищенку не одразу надягли електронний браслет

Напередодні, 25 червня, народному депутату Миколі Тищенку, якого підозрюють у незаконному позбавленні волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі, суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Однак електронний браслет на нього надягли не одразу, що викликало шквал обурення у суспільстві.

Однак для зволікання у правоохоронців були певні причини. Які саме – пояснили в Офісі генерального прокурора у коментарі OBOZ.UA.

В ОГПУ зазначили, що через деякий час після ухвалення судом рішення щодо цілодобового арешту на Тищенка надягли електронний браслет, після чого його відпустили додому відбувати запобіжний захід.

Зволікання з електронним браслетом у генпрокуратурі пояснили об’єктивними причинами.

“У пабліках лунали питання, а чого не одразу надягли “браслет”. Це електронний засіб контролю і очевидно, що для його застосування потрібен якийсь час на документальне оформлення та технічні питання. Як і на виготовлення ухвали суду, яка має бути передана у відповідну службу. Також працівники поліції перед застосуванням електронного засобу контролю зобов’язані роз’яснити підозрюваному “під розпис” правила користування пристроєм, техніку безпеки поводження з ним та наслідки його зняття або неправомірного втручання в його роботу”, – заявили в ОГПУ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що генеральний прокурор України повідомив про підозру чинному народному депутату Миколі Тищенку. Його підозрюють у причетності до незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі. Санкція статті, яку інкримінують нардепу, передбачає до 5 років позбавлення волі.

Підозру Тищенку оголосили після того, як 20 червня у центрі Дніпра група чоловіків у камуфльованому одязі та балаклавах напала на добровольця, бійця спеціального підрозділу Головного управління розвідки Дмитра “Сина” Павлова. Чоловіку було завдано тілесних ушкоджень. Нападниками виявилася охорона народного депутата Миколи Тищенка, який вступив із Павловим у конфлікт. Особи цих людей поліція встановила, одного з них уже затримано.

Під час обшуку у “борця з колцентрами” знайшли коробки з готівкою у доларах та євро. А сам нардеп під час проведення слідчої дії у присутності представників ДБР та ОГПУ розбив свої телефони, аби не віддавати їх слідчим як речовий доказ.

25 червня суд обрав Тищенку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Однак вже після завершення засідання нардепа помітили у готелі Hyatt, що й викликало хвилю гніву в соцмережах.

Електронний браслет на нього надягли лише близько 22:30. Вже після цього він вирушив додому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *