7 Липня, 2024
В Україні будуть сильні заморозки: де чекати, прогноз погоди на 12 травня

В Україні будуть сильні заморозки: де чекати, прогноз погоди на 12 травня

Опадів синоптики не прогнозують.

Неділя, 12 травня, буде в Україні теплою та практично без опадів. Втім, вночі будуть заморозки у деяких областях.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі. tsn.ua

В Україні – мінлива хмарність. Опадів у неділю не буде. Вдень місцями невеликий дощ прогнозують на півночі країни. Вітер північний – 5-10 м/с.

На переважній більшості території вночі температура повітря буде 1-6° тепла. Трохи вища температура – у південній частині та на Закарпатті – 7-12° тепла. Вдень в Україні повітря прогріється до 15-20° тепла. У північних та більшості центральних областей стовпчики термометрів покажуть +9-14°

За повідомленням синоптиків, вночі на високогір’ї Карпат буде близько 0°, а вдень – 7-12° тепла.

Попередження про заморозки

Синоптики попереджають про небезпечні метеорологічні явища на території низки областей упродовж 12-14 травня. Оголошено І рівень небезпеки, жовтий.

“Вночі 12 травня у північних, Полтавській та  Харківській областях, 13 та 14 травня у західних, північних та Вінницькій областях на поверхні ґрунту заморозки 0-5°”, – йдеться у повідомленні.

Мапа на 12 травня 

Мапа на 13-14 травня

Погода в Києві.

У столиці та на території області у неділю буде мінлива хмарність. Вночі опадів синоптики не прогнозують. Але вдень на Київщині місцями невеликий дощ. У самій столиці – сухо.

Вночі в Київській області температура повітря становитиме 1-6° тепла, а на поверхні ґрунту будуть заморозки – 0-3°. Вдень повітря прогріється до +14-19°. В Києві вночі стовпчики термометрі покажуть 4-6° тепла, вдень – +11-13°.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *