4 Липня, 2024
В Україні з 1 червня перерахували пенсії та пощастить не всім: хто отримуватиме більше

В Україні з 1 червня перерахували пенсії та пощастить не всім: хто отримуватиме більше

У червні деякі пенсіонери отримають не лише збільшену пенсію, а й компенсацію за квітень та травень.

З 1 червня в Україні провели перерахунок пенсій для тих пенсіонерів, які продовжують працювати і за цей час вже накопичили 24 місяці додаткового стажу. Це означає, що якщо після виходу на пенсію ви продовжуєте працювати, ваш стаж щомісяця збільшується, і через два роки пенсію повинні перерахувати з урахуванням нового стажу. politeka.net

Важливою умовою є те, що 24 місяці додаткового стажу повинні бути наявні станом на квітень. Поки що в Пенсійному фонді України не повідомляють, скільки саме українців отримають надбавку до пенсії. Загалом в Україні працюють 2,7 мільйона пенсіонерів, проте лише частина з них вже має необхідні 24 місяці додаткового стажу.

Особливістю останнього перерахунку пенсій є те, що він відбувається заднім числом. Це означає, що хоч пенсії підвищують з квітня, фактичні виплати по-новому розпочинаються лише з червня через затримки у обробці статистичних даних. Пенсійний фонд України отримує відповідні дані за квітень лише наприкінці травня.

У червні пенсіонери отримають не лише збільшену пенсію, а й компенсацію за квітень та травень. Наприклад, якщо до перерахунку ви отримували пенсію у розмірі 7 тис. грн зі стажем 35 років, то після перерахунку сума становитиме 7,4 тис. грн, додатково ви отримаєте ще 800 грн за попередні місяці. А якщо ваша пенсія була 10 тис. грн, після підвищення вона складе 10 тис. 571 грн, а за квітень і травень вам нарахують додатково 1142 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *