2 Липня, 2024
В Україні хочуть створити військову поліцію: чим вона займатиметься Screenshot

В Україні хочуть створити військову поліцію: чим вона займатиметься

У п’ятницю, 31 травня, у Верховній Раді ініціювали створення в Україні військової поліції. Міністерство оборони закликає депутатів підтримати законопроєкт.

Міністерство оборони України закликало народних депутатів визначити пріоритетним законопроєкт про створення військової поліції.  tsn.ua

Про це повідомили в пресслужбі Міноборони.

“Міністерство оборони України закликає народних депутатів визначити пріоритетним законопроєкт № 6569-д про створення військової поліції на базі Військової служби правопорядку ЗСУ. Вона матиме право розшуку, затримання військовослужбовців, фіксації злочинів, та захисту їх прав за стандартом НАТО AJP-3.21”, — йдеться у повідомленні.

Міністерство наголосило на необхідності слідчих повноважень для військової поліції та заявило, що планує співпрацювати з депутатами для вдосконалення законопроєкту.

“Цей документ має ключове значення для Збройних сил України, які гостро потребують створення системи юстиції, першим кроком до якої є саме військова поліція”, — зазначили в Міноборони.

Нагадаємо, у серпні минулого року стало відомо, що в Україні планують створити новий підрозділ, який входитиме до складу Міноборони — військову поліцію.
Читайте більше: https://merezha.co/v-ukrayini-hochut-stvoryty-vijskovu-politsiyu-chym-vona-zajmatymetsya

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *