4 Липня, 2024
В “Укренерго” відповіли, чи перестануть відключати світло після потепління

В “Укренерго” відповіли, чи перестануть відключати світло після потепління

Кудрицький відповів на питання, що буде, коли настане літня тепла погода і населення почне використовувати охолоджувальні прилади,пише уніан

Голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький заявив, що потепління покращить ситуацію зі споживанням електрики в країні, але не відновить пошкоджені потужності українських електростанцій.

“Сподіваюся, з потеплінням ми зможемо не вдаватися до відключень. Але це за умови відсутності російських обстрілів, ризик яких залишається дуже високим. Також треба розуміти, що попереду літо. Тому у спекотні дні, коли споживання зросте, можливий дефіцит в енергосистемі. Ми будемо застосовувати всі інструменти для його покриття”, – заявив він в інтерв’ю РБК-Україна.

Також Кудрицький відповів, що буде, коли настане літня тепла погода і населення почне використовувати охолоджувальні прилади.

“При значному збільшенні споживання влітку на тлі того, що енергетика відновлюється після російських атак та енергетики готують об’єкти до нового опалювального сезону, можливий дефіцит в енергосистемі. Якщо він буде настільки значним, що у нас не буде достатньо інструментів для його покриття, доведеться застосовувати обмеження споживання”, – додав він

Відключення світла в Україні – деталі

Через масовані ракетні атаки Росії, українська енергетична система зазначала масштабний руйнувань, заявив Юрій Бойко – радник прем’єр-міністра України, член наглядової ради НЕК Укренерго. 

“Все літо, варто налаштуватися, що ми будемо жити в тих умовах, які добу тому почалися. Якщо ми говоримо про травень, то ці обмеження могли початися пізніше, аби він не був такий холодний… Люди почали користуватися нагрівальними приладами більш активно і це призвело до того, що в системі почало катастрофічно не вистачати електроенергії навіть з урахуванням того, що ми активно залучаємо імпорт та аварійну допомогу”, – сказав Бойко. 

Він також зазначив, що обмеження в енергопостачанні, які почалися добу тому, можуть продовжитися до кінця літа. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *