4 Липня, 2024
Грози і спека: якою буде погода в Україні 2 червня

Грози і спека: якою буде погода в Україні 2 червня

У неділю, 2 червня, українцям варто готуватися до різної погоди. Мешканцям більшості регіонів не завадить парасолька, а тим, хто на південному сході – літній одяг і багато прохолодної води.

Погода в Україні 2 червня буде контрастною: більшість регіонів накриють дощі з грозами, тоді як південний схід залишиться сухим. Температура також варіюватиметься: від прохолодних +21° на заході до спекотних +32° на решті території.

Про це повідомляє Укргідрометцентр

В неділю Україні очікується хмарна погода з проясненнями. Більшість регіонів, окрім південно-східних, накриють короткочасні дощі, які місцями супроводжуватимуться грозами.

Вітер буде переважно південно-західним, помірної сили – від 7 до 12 м/с. Такий вітер принесе свіжість у спекотні регіони і розжене хмари над південним сходом.

Температура повітря суттєво відрізнятиметься залежно від регіону. У західних областях буде найпрохолодніше: вночі +10…+15°, а вдень +21…+26°. Це ідеальна погода для тих, хто втомився від спеки.

На решті території України буде значно тепліше. Вночі термометри показуватимуть +13…+18°. Вдень же на більшості території очікується справжня спека – від +27° до +32°. Дещо прохолоднішим буде у північних, Вінницькій та Черкаській областях, де температура вдень складе +24…+29°.

Київщина і сама столиця також не уникнуть дощів. Вночі очікується невеликий дощ, а вдень він посилиться до помірного, але короткочасного. Температура в області коливатиметься від +13° до +18° вночі та від +24° до +29° вдень. У самому Києві буде трохи тепліше: +16…+18° вночі та +26…+28° вдень.

Раніше повідомлялося, що у перші вихідні літа в Україні буде тепла, але дощова погода. На заході, частково в центрі, на півночі та півдні, а також на Одещині очікуються дощі з грозами. Оминуть опади Крим, Херсонську, Миколаївську, Полтавську, Запорізьку та Дніпропетровську області, а також весь схід України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *