13 Серпня, 2024
День без відключень світла скасовується: “Укренерго” пояснили, що сталося Screenshot

День без відключень світла скасовується: “Укренерго” пояснили, що сталося

НЕК “Укренерго” скасувала анонсовані скасування відключення світла, коли протягом двох тижнів в один із днів у кожній області не планувалося обмежень подачі електроенергії. Вимірювання фактичного рівня споживання у кожній області мали проводитися з 9 по 24 липня.

“Причина скасування – значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку. У відповідь на численні звернення обленерго, “Укренерго” скасовує проведення вимірювань у зазначений період”, – йдеться у повідомленні прес-служби. компанії.

Зазначається, що за таких умов обленерго не зможуть дотримуватися принципу рівномірності обмеження споживання під час проведення вимірів у конкретному регіоні

Режимні виміри у літній період будуть проведені пізніше, коли буде дозволяти ситуація в енергосистемі та знизиться температура повітря.

Також повідомляється, що завтра, 9 липня, обмеження діятимуть протягом доби для всіх регіонів України.

“За прогнозом, з 05:00 до 14:00 – обленерго будуть застосовувати 2 черги графіків відключень, з 16:00 до 22:00 – 4 черги графіків відключень, в інший годинник – 3 черги”, – повідомили в компанії.

Журналісти ВВС намалювали апокаліптичний сценарій майбутньої зими в Україні. Мовляв, українцям доведеться сидіти до 20 години на добу без світла та тепла. Щоправда, автори матеріалу обмовляються: це найгірший сценарій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *