4 Липня, 2024
Довгоочікувані грозові дощі йдуть до України: де та коли литиме

Довгоочікувані грозові дощі йдуть до України: де та коли литиме

Суха погода залишиться тільки на сході України,пише уніан

Липень в Україні розпочався спекотною погодою. Цього тижня у більшості областей пройдуть грозові дощі. Водночас жарка погода утримається, а у південних областях місцями спостерігатиметься сильна спека. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

У найближчі дві доби в західних, північних та Вінницькій областях, а вдень 4 липня вже по всій Україні, крім сходу, очікуються грозові дощі. Вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с.

У вівторок, 2 липня, у більшості західних областей, а у середу і у Вінницькій та Житомирській областях опади будуть значними.

ВІДЕО ДНЯPlay Video

Температура у західних та Житомирській областях вночі знизиться до +12°…+18°, а вдень будуть комфортні +20°…+26°. На решті території утримається спекотна погода з температурою вночі +17°…+23°, вдень +30°…+34°. У південній частині, центральних та східних областях місцями сильна спека сягатиме +35°…+37°

Погода у Києві – коли у столиці чекати на опади

Цього тижня дощитиме і в Києві. За даними Укргідрометцентру,  2 липня у столиці ще утримається спекотна погода, але вже у другій половині дня будуть надходити атмосферні фронти, які спричинять протягом тижня короткочасні дощі й подекуди грози. 

Завдяки опадам температура трохи знизиться, стовпчики термометрів показуватимуть менш спекотні +27..+28 градусів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *