Щороку я заготовлював про запас кабачки в пакеті. Це дуже зручно, і до того ж дозволяє надовго зберегти кабачки. Мій спосіб дуже простий, не вимагає особливих зусиль, зате потім як добре, зручно і смачно!
пише порадниця
приготування:
Кабачки беремо молоденькі, з тонкою шкіркою – вони виходять найсмачніші. Великі, волокнисті, перестиглі для цього способу заготівлі теж, звичайно, підійдуть, то вийде вже не зовсім те, що потрібно.
Отже, кабачки натираємо на крупній тертці і відразу ж, ось прямо в ту ж секунду, як натерли весь кабачок до кінця, складаємо його в пакет і зав’язуємо або закриваємо на застібку. Робимо це швидко, щоб кабачок не встиг пустити сік.
Відразу ж ставимо пакет в морозилку. Можна укласти пакет пластом, тоді він буде займати менше місця в холодильнику. Якщо ви натираєте відразу кілька кабачків, то робіть поетапно: один натерли – поставили, другий натерли – поставили. Інакше з’явиться зайва рідина, яка все зіпсує
У пакет фасуємо рівно стільки натертого кабачка, скільки вам необхідно на один раз. Пакети зручно розподіляти пластами і складати в морозилці один на одного.
Потім, коли вам буде необхідно, просто дістаєте порцію замороженого тертого кабачка, кришити руками в миску – все дуже легко, розсипається в два рахунки, і починаєте відразу ж готувати, не чекаючи, поки кабачок сам розмерзнеться.
Наприклад, я часто роблю із замороженого кабачка оладки. Поки вбиваю яйця, додаю борошно і інші інгредієнти, замішую тісто – кабачок вже практично повністю розмерзнеться і можна смажити оладки, ну або готувати інші страви.
Кабачок в цьому випадку розморожується за лічені хвилини. А якщо просто дістати з морозилки і залишити розморожувати – ви ризикуєте отримати «кашу», з якої щось приготувати вже буде складно або взагалі неможливо. Ось такий спосіб))