7 Липня, 2024
Зеленський провів екстренне засідання Ставки: про що йшлося

Зеленський провів екстренне засідання Ставки: про що йшлося

Головною темою Ставки 20 червня було енергозбереження.

Президент Володимир Зеленський провів Ставку, присвячену єдиній темі – енергетичній безпеці.

Про це Зеленський повідомив у Telegram.tsn.ua

“Заслухали доповіді прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра енергетики Германа Галущенка, голови НАК “Нафтогаз України” Олексія Чернишова та командувача Повітряних сил Миколи Олещука”, – зазначив він.

За словами президента, рішенням Ставки доручили уряду розробити умови, що спростять для людей встановлення сонячних панелей та акумуляторів. З податковими та митними пільгами, спеціальними кредитними програмами.

  • “Так само очікую від уряду стратегії розвитку відновлюваної енергетики та розподіленої генерації на рівні держави. Усі громадські та адміністративні будівлі мають бути обладнані енергоощадними технологіями.
  • Сонячні панелі, смартлічильники та установки зберігання енергії якнайшвидше мають з’явитися в кожній школі, у кожній лікарні. Обласним військовим адміністраціям доручили проконтролювати це на місцевому рівні.
  • Ми активно готуємося до наступного опалювального сезону. Відновлюємо те, що можна відновити, будуємо комплексний захист з інженерних споруд, систем РЕБ та ППО. Працюємо з партнерами над додатковими системами Patriot. Робимо все, щоб російські спроби шантажувати теплом та світлом провалилися”, – підсумував президент.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *