7 Липня, 2024
Зливи та грози: Наталка Діденко розповіла прогноз погоди на 30 травня

Зливи та грози: Наталка Діденко розповіла прогноз погоди на 30 травня

У четвер, 30 травня, у більшості регіонів України очікуватимуться дощі з грозами. Натомість температура повітря коливатиметься від +20 °C до +30 °C

Про це розповіла синоптикиня Наталка Діденко.

Зазначається, що на заході та півночі України, а також на Одещині, Миколаївщині, Вінниччині, Черкащині пройдуть короткочасні дощі, прогримлять грози та можливий шквальний вітер.

“І навіть іноді можлива короткочасні сильна злива – будьте обережними, не затримуйтеся під час грози під старими деревами, паркуйте з прицілом на прогноз свій автомобіль, через стрибки атмосферного тиску може бути ускладнення із тиском артеріальним, боліти голова, “крутити” ноги-руки тощо”, – попередила синоптикиня.

Яка буде температура 

За даними Діденко, у Львівській, Івано-франківській, Волинській, Рівненській, Закарпатській та Одеській областях очікується найнижча – протягом дня +20…+23 °C.

Водночас на сході України прогнозується +26…+30 °C. На решті території впродовж дня температура повітря становитиме +23…+27 °C.

Що чекати у Києві

У столиці 30 травня пройдуть періодичні дощі та прогримлять грози.

Повітря буде досить свіжим – близько +24 °C.

  • Раніше у столиці України зафіксували початок метеорологічного літа: воно прийшло на тиждень пізніше середніх багаторічних показників. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *