7 Липня, 2024
Знову нові правила: Кабмін погодив, кому конкретно забронюють усіх працівників

Знову нові правила: Кабмін погодив, кому конкретно забронюють усіх працівників

Кабінет міністрів ухвалив зміни до порядку бронювання працівників. Наразі бронюванню від мобілізації підлягає 100% працівників ОПК та енергетики. Про це повідомляється у Телеграм-каналі.

Крім того, критичним підприємствам також збільшено термін бронювання від 6 місяців до 12, а також дозволено бронювати військовозобов’язаних із дефіцитними військово-обліковими спеціальностями незалежно від віку, військового звання чи ВОС.

Зміни до Порядку №76 передбачають, зокрема:

– бронювання 100% працівників підприємствами ОПК, які мають контракти для ЗСУ та інших військових формувань. Працівники можуть бути заброньовані під час дії таких контрактів;

– бронювання 100% працівників підприємствами електроенергетичного, ядерно-промислового, вугільно-промислового та нафтогазового комплексів та підприємств, що відновлюють, чи ремонтують зруйновані, чи пошкоджені підприємства енергетичного комплексу;

– Бронювання 100% працівників підприємствами, що будують фортифікації, на період дії договору будівництва.

Для поліцейських та працівників ДСНС, у разі обґрунтованої необхідності міністра внутрішніх справ, кількість заброньованих працівників може перевищувати 50%. Тобто забронювати можна буде до 100% працівників за наявності обґрунтування та окремого погодження міністра оборони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *