4 Липня, 2024
Комуніке Саміту світу підписали 80 країн і 4 організації: ЗМІ назвали тих, що утрималися Screenshot

Комуніке Саміту світу підписали 80 країн і 4 організації: ЗМІ назвали тих, що утрималися

Підсумкове комюніке швейцарського Саміту миру було підписано не всіма країнами-учасницями.

У швейцарському Бюргенштоку наближається до завершення Глобальний саміт миру, організований Україною. Підсумкову декларацію підписали не всі країни, які взяли участь у заході.

Список підписантів було оприлюднено на саміті, передає Діалог.UA.

Під важливим документом підписалися 80 країн та ще 4 організації. Серед утриманих Вірменія, Бразилія, ОАЕ, Індія, Таїланд, Саудівська Аравія, Мексика та ПАР.

Зазначимо, що у підсумковому комюніке наголошується на неприпустимості посягань Росії на територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України.

У документі озвучено 3 пункти, в яких підписанти солідарні один з одним: це заклик до РФ повернути Україні контроль над Запорізькою АЕС та припинити ядерні загрози, забезпечення продовольчої безпеки та вільного судноплавства, а також вимогу до РФ звільнити військовополонених та повернути Україні викрадених дітей.

Україна вже наголосила, що до декларації можуть приєднатися нові країни, у тому числі й ті, хто не брав участі у Саміті світу.

Президент України Володимир Зеленський, підбиваючи підсумки заходу, подякував країнам-учасницям за діалог. Він наголосив, що ці розмови можуть стати в майбутньому “абсолютно практичними кроками”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *